El president francès, François Hollande, va demanar al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, que no menyspreï París, després de les seves declaracions sobre la pèrdua d'atractiu de la capital francesa a causa dels atemptats gihadistes. «Mai és bo mostrar el més mínim menyspreu amb un país amic», va assegurar Hollande quan li van preguntar per les paraules de Trump contra la capital francesa.

En un míting, el president dels Estats Units va fer referència a un amic que li havia dit que «París ja no és París», en referència a la pèrdua d'atractiu de la capital francesa després dels atemptats patits en els últims anys. D'aquesta forma, Trump pretenia justificar la seva política migratòria destinada, segons ell, a evitar l'entrada de gihadistes als Estats Units.

Hollande va assegurar que ell podia criticar també els atemptats patits pels Estats Units per ciutadans locals. «No faré la comparació, però aquí no hi ha lliure circulació d'armes i no hi ha persones que disparen contra la gent indiscriminadament», va afegir.

El president francès va recordar que Trump li va transmetre en la conversa telefònica que van mantenir després del seu nomenament el seu amor per França i per París. «Em va dir que no hi havia un país més bell que França i imagino que és el que pensa i que així ho dirà», va explicar Hollande.

L'alcaldessa de París, la socialista d'origen espanyol Anne Hidalgo, també va respondre Trump a través de la xarxa social Twitter. «A Donald i al seu amic Jim, des de la torre Eiffel celebrem l'atractiu de París amb Mickey i Minnie», va escriure Hidalgo en un missatge que acompanyava una foto en què apareixia al costat dels dos personatges de Disney.

La resposta de Suècia

Paral·lelament, el Govern suec va llançar a internet una campanya amb «dades» sobre la seva política migratòria i les seves xifres de delinqüència en resposta a les referències del president dels EUA, Donald Trump, al país nòrdic. «Recentment s'ha disseminat informació simplista i de vegades completament inexacta sobre Suècia i la política d'immigració sueca», va assegurar l'executiu a la seva pàgina web.

Per part seva, el president dels EUA va presumir a Twitter d'haver aconseguit reduir el deute públic del país i d'haver motivat pujades rècord al Dow Jones d'Industrials, el principal indicador de Wall Street, que porta onze dies consecutius de guanys. «S'acosten grans retallades d'impostos i regulacions», va anunciar.