L'Audiència Nacional celebrarà durant els propers dies set judicis a tuitaires acusats d'enaltiment del terrorisme d'ETA i del Grapo o humiliació a les víctimes amb els seus comentaris a la xarxa social. Entre els processats hi ha el tuiatire al qual el fiscal demana dos anys i mig de presó per fer mofa de l'assassinat de Luis Carrero Blanco. Els acusats s'enfronten a penes que oscil·len entre un i dos anys i mig de presó per un delicte que cada vegada té més presència a l'Audiència Nacional. De fet, la setmana passada es va conèixer la sentència de tres anys i mig de presó al raper mallorquí Valtonyc per injuriar el Rei i enaltir ETA i els Grapo a les lletres de les seves cançons.

L'acusat més conegut dels processos que es faran és Ramón V.P., un sevillà resident a Múrcia i conegut a Twitter amb el sobrenom de Cassandra (en realitat es tracta d'una jove transgènere), el qual va estar durant més de dos anys publicant missatges sobre l'assassinat per part d'ETA de Carrero Blanco, president del Govern durant el franquisme. Segons ell mateix va tuitejar, eren comentaris «d'humor negre» fets «sense maldat». Fins i tot la neta de Carrero va considerar «desproporcionada i un absolut disbarat» l'acusació del fiscal, que demana per al tuitaire dos anys i mig de presó i vuit anys i sis mesos d'inhabilitació absoluta.

Però Ramón V.P. no serà l'únic que s'asseurà al banc dels acusats de l'Audiència Nacional aquests dies per fets similars. També ho farà Alfredo R.M., acusat d'un delicte continuat d'enaltiment de terrorisme amb l'agreujant de reincidència, ja que ja havia estat condemnat pel mateix delicte el 2009, per la qual cosa el fiscal li demana dos anys de presó i cinc de llibertat vigilada. Segons la Fiscalia, l'acusat va utilitzar Twitter per mostrar el seu suport a organitzacions terroristes, als seus integrants i a les accions comeses per aquests, a més d'humiliar les víctimes del terrorisme. Entre 2012 i 2015, Alfredo R.M. va publicar comentaris com «jo opino que GALindo mereixia un tret a la nuca», en referència a l'exgeneral de la Guàrdia Civil, o fotografies com la del terrorista mort Jesús María Echevarría, acompanyaa d'una frase en euskera «adéu i honor» que utilitza ETA per acomiadar els seus membres.

L'Audiència també jutjarà Javier M.R., acusat d'un delicte d'enaltiment del terrorisme per la publicació de forma continuada i habitual, al llarg dels anys 2012 a 2015, d'una sèrie de missatges, pels quals el Ministeri Públic sol·licita dos anys i sis mesos de presó, nou anys d'inhabilitació absoluta i multa d'una quota diària de 12 euros al dia durant 15 mesos. Així, és acusat de publicar a través del seu compte de Twitter missatges d'enaltiment i justificació d'actes terroristes realitzats per les bandes GRAPO i ETA, menyspreu a les víctimes del terrorisme i la publicació de forma continuada de fotografies de l'etarra Argala justificant i elogiant els seus actes violents.

En un altre cas, la Fiscalia demana per a Arkaitz T.V. dos anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme per publicar missatges entre 2011 i 2015, de suport a ETA a Twitter, on es podien llegir comentaris com «Joan Carles Primer, més alt que Carrero» acompanyats de consignes utilitzades per la banda terrorista.

Una altra de las causes es dirigeix contra J. M. LL., el qual va inserir entre 2008 i 2012 comentaris a vídeos de Youtube celebrant la mort de l'expolític valencià Manuel Broseta Pont, assassinat el 1992 per ETA, amb frases com «Molt bé que matessin aquest degenerat blaver repugnant, cada any ho celebro», fets denunciats pels fills de la víctima. El fiscal sol·licita per a ell dos anys de presó i una indemnització de 3.000 euros per als fills de la víctima.

També es jutjarà Jordi C.T per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme a causa de la publicació a Twitter d'una sèrie de fotografies, vídeos i missatges entre 2011 i 2015, pels quals la Fiscalia li demana un any de presó i set anys d'inhabilitació absoluta. Així mateix, també es portarà a judici Xavier Z.M, pel qual la Fiscalia demana un any i un mes de presó per un delicte continuat d'enaltiment del terrorisme. Segons l'escrit de l'acusació, Xavier Z.M. va publicar entre l'agost de 2014 i el febrer de 2015 nombrosos missatges a Facebook en els quals mostrava el seu suport a la banda terrorista ETA i defensava la lluita armada.