L'Ajuntament de Budapest ha aprovat oficialment aquest dimecres la decisió de retirar la candidatura de la ciutat per organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Estiu de 2024, "per l'esvaïment de la unitat política" que recolzava el projecte , ha informat l'agència MTI. La retirada, que havia estat avançada fa vuit dies, ha sigut votada a l'Assemblea de Budapest per 22 vots a favor i 6 en contra.

Budapest competia amb Los Angeles i París per organitzar els Jocs 2024.

Després que el moviment Momentum anunciés que havia aconseguit reunir més de 266.000 signatures per demanar que es convoqués un referèndum sobre la candidatura de Budapest, el Govern magiar, l'Ajuntament de la capital i el Comitè Olímpic hongarès van proposar el 22 de febrer passat fer marxa enrere amb la candidatura.

El Govern del conservador Viktor Orban ha argumentat la seva decisió afirmant que no hi havia ni unitat ni consens nacional respecte al projecte, i ha acusat d'això a l'oposició.

Momentum afirma que la celebració dels Jocs Olímpics causaria pèrdues econòmiques i que hi ha altres prioritats en matèria d'educació i sanitat. Diverses formacions d'esquerra han demanat al Govern que expliqui en què s'han gastat els 113 milions d'euros que s'han destinat fins ara al projecte olímpic