L'Ajuntament de Madrid va ordenar a la Policia Municipal que procedís a immobilitzar l'autobús posat en circulació dilluns per l'organització Hazte Oír per mostrar el seu rebuig a la transsexualitat. L'anunci taronja cridaner que empapera aquest vehicle estableix literalment: «Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona seguiràs sent-ho». La portaveu municipal, Rita Maestre, va assenyalar que «independentment de si incita o no a l'odi amb els seus missatges», aquesta campanya «viola dues ordenances municipals, la de Circulació i la de Publicitat Exterior. Per això va anunciar que s'havia ordenat als agents locals la immobilització del vehicle, circumstància que es va produir a última hora de la tarda.

«Vull mostrar el profund rebuig d'aquest equip de Govern a qualsevol pràctica discriminatòria, violenta i ofensiva com un autobús en què se li indica als nens com han de ser», va assenyalar la regidora de l'equip de Manuela Carmena. En teoria, l'autobús s'havia de desplaçar avui fins a València i durant el cap de setmana havia de ser a tres ciutats catalanes, entre elles Barcelona, pero les autoritats d'aquestes autonomies ja han rebutjat que hi circuli.

La Comunitat de Madrid es va dirigir tant a la Delegació del Govern com a l'Advocacia General per a informar de la campanya de Hazte Oír, i la delegació del Govern a la capital va acabar presentant una denúncia davant la Fiscalia. Paral·lelament, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat va enviar la campanya al fiscal de delictes contra l'odi.

Per part seva, Hazte Oír va reivindicar el seu autobús contra «les lleis d'adoctrinament sexual» perquè els seus missatges estan emparats per la llibertat d'expressió i ideològica, «cada vegada més amenaçada pel lobby gai», i només mostren «un fet de la biologia que s'estudia a les escoles».