La ciutat monumental de Palmira torna a estar en mans de l'Exèrcit sirià després d'arrabassar-la per segona vegada al grup gihadista Estat Islàmic (EI), amb l'ajuda de l'aviació russa, sense que l'estructura del teatre i la seva ciutadella hagin resultat greument danyada. La Comandància General de l'Exèrcit va anunciar en un comunicat que les «unitats de les nostres Forces Armades en cooperació amb els nostres aliats han recuperat la ciutat de Tadmur (Palmira, en àrab) i les àrees que l'envolten, després d'una sèrie d'operacions militars exitoses».

El text també assegurava que els combatents van comptar amb el suport de l'aviació russa i siriana. L'Exèrcit va qualificar l'expulsió dels gihadistes de les històriques ruïnes, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, com un «dur cop per a l'organització terrorista, que ha començat el seu retrocés i el seu col·lapse».

Per la seva banda, el director general d'Antiguitats de Síria, Maamún Abdelkarim, va assegurar que, segons les imatges a les quals ha tingut accés, els danys causats pels gihadistes al teatre romà i a la ciutadella medieval de Palmira «no han afectat la seva estructura bàsica».

«Segons les fotos que hem pogut veure, es pot dir que, en principi, tant el teatre com la Ciutadella estan en bon estat. Han patit danys, però l'estructura bàsica de tots dos edificis està en bon estat», va dir Abdelkarim, tot indicant que encara estan esperant que els experts comproven la situació sobre el terreny.