Més de 4.000 persones, segons un portaveu de l'organització convocant, es van manifestar ahir pels carrers de Múrcia contra la corrupció i per exigir al president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, que dimiteixi per estar imputat per presumptes delictes d'aquest tipus en el cas Auditori.

La protesta va tenir lloc el dia abans que el president de Múrcia declari com a investigat per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat en aquest cas de presumpta corrupció urbanística, que ha provocat una crisi política que pot arribar a moció de censura.

Els ciutadans estaven convocats per la recentment creada Plataforma Anticorrupció de la Regió de Múrcia per protestar per casos judicials per delictes econòmics que afecten alts càrrecs i exalts càrrecs polítics, entre ells els coneguts com a Auditori, Púnica, Guarderia, Umbra i Novo Carthago. Els assistents van corejar una infinitat de consignes dirigides per la megafonia, que obria la marxa darrere de la pancarta «Contra la corrupció, decència».

Per participar en la protesta van arribar a la ciutat autobusos noliejats des de Cartagena, Lorca i altres localitats, com Molina de Segura. Va acudir a la marxa una nodrida representació dels partits Podem i Ahora, i regidors i diputats autonòmics del PSOE a títol personal, com havia demanat l'organització.

"Pedro Antonio, ves-te'n ja"

La protesta va circular entre la seu de l'Ajuntament i la del Govern autonòmic, un trajecte durant el qual es va escoltar corejar frases amb els delictes dels quals s'acusa Sánchez («Per prevaricació», «Per malversació», «Per frau», «Per falsedat»), acabades amb el lema «Pedro Antonio, ves-te'n ja».

En el manifest llegit al final de la marxa hi havia paraules crítiques amb el jutge del Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia davant el qual avui ha de declarar Sánchez, Julián Pérez-Templado.