El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, va assegurar en la seva declaració com a investigat davant el jutge, que només va ser l'«impulsor polític» de les obres de l'anomenat cas Auditori i que es va limitar a aprovar els informes dels tècnics municipals, dels quals es refiava plenament. En una compareixença posterior davant els mitjans, Sánchez va insistir que només dimitirà, com li exigeix Ciutadans després de donar per trencat el pacte que li assegura la majoria parlamentària, si es produeix una «imputació formal» i se li obre judici oral.

El president murcià estava citat en seu judicial per declarar com a investigat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat en la construcció de l'auditori de Puerto Lumbreras, quan era l'alcalde de la localitat.

Sánchez va declarar davant del jutge instructor del cas al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia, Julián Pérez-Templado, que no coneixia l'arquitecte del projecte, Martín Lejarraga, i que no manejava la informació tècnica. Va explicar que es limitava complir amb les seves competències i a aprovar els informes que li arribaven dels tècnics municipals que avalaven el projecte.

Sánchez no va concretar per què es va canviar la ubicació de l'auditori de la parcel·la prevista a una segona sense comunicar-ho al Govern de Múrcia, que li havia atorgat una subvenció de 6 milions per construir l'edifici.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va avisar al PP que si proposa «d'aquí a un minut» un candidat alternatiu a Múrcia per substituir Sánchez el pacte d'investidura seguiria endavant. Rivera va recordar que el president murcià té oberta una altra causa per la trama Púnica, suggerint que si no deixa el seu càrrec només aconseguiria que de Múrcia només es parli per assumptes de corrupció.

El secretari general del PSOE de Múrcia, Rafael González Tovar, va dir que «avui més que mai està justificada» la moció de censura i va estimar en 15 dies el termini «prudencial» per registrar-la.