El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va convidar els periodistes que se senten «amenaçats» i «acovardits» pel seu partit a denunciar-ho davant els tribunals perquè, en cas contrari, s'estarien fent «acusacions molt greus» sense proves. «Qui parli d'amenaces parla de delictes i hauria de posar aquesta informació en mans d'un tribunal. El que cal fer és presentar proves», va destacar Iglesias, que no va dubtar a assegurar que són falses les acusacions abocades contra Podem per l'Associació de la Premsa de Madrid en un comunicat.

No obstant això, el líder de Podem va recordar que les desenes de denúncies que s'han presentat contra Podem sempre han acabat en arxiu i va instar els periodistes suposadament amenaçats i, en concret la presidenta de l'APM, Victoria Prego, a presentar davant del jutge les proves d'aquestes pràctiques. «La senyora Prego hauria de presentar totes aquestes proves en un tribunal de justícia perquè, si no, estem parlant de la paraula d'algú que és molt respectable però com qualsevol altre», va insistir.

Per part seva, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va acusar Podem de tenir «tics totalitaris» propis de «règims dictatorials» com Cuba o Veneçuela i també de l'esquerra abertzale després de la denúncia de l'Associació de la Premsa de Madrid. «Entenc que Podem hagi après la lliçó del que és la seva participació en democràcia a través de Veneçuela i Cuba. Però això no és ni Cuba ni Veneçuela», va destacar Hernando, que va comparar aquesta actitud del partit liderat per Pablo Iglesias amb els de l'«esquerra abertzale dels temps durs» en un estil «intolerable».