L'extresorer del PP Rosendo Naseiro va negar haver fet operacions de compravenda de quadres amb Luis Bárcenas i va dir que aquest darrer el «va utilitzar» quan, en un moment donat, li va demanar que digués que feia aquest tipus de negocis amb ell per justificar-se «davant els seus amics». D'aquesta manera, Naseiro va desmuntar en la seva declaració com a testimoni en el judici del cas Gürtel la versió de Bárcenas que part dels seus diners procedien d'operacions de compravenda d'art que va realitzar amb ell: «Ell mai va comprar quadres amb mi».

«Per descomptat el senyor Bárcenas no era marxant d'art ni coses d'aquestes», va reiterar, per afegir que en un moment donat Bárcenas li va demanar que digués que feia negocis amb ell per «justificar davant els seus amics que comprava quadres», encara que no recorda si aquesta conversa va ser abans o després de saber-se investigat.

«El senyor Bárcenas em va demanar poder dir que col·leccionava quadres amb mi, i jo li vaig dir en aquella ocasió que sí, però em vaig assabentar després que el que deia era que els quadres eren d'ell, que la col·lecció era d'ell i no meva, coses molt rares», va explicar el testimoni, de 82 anys.

«Pot ser que algun quadre petit, sense importància, li vengués», va admetre en un altre moment de la seva declaració a preguntes de la fiscal, però va afegir que ell «mai» va comprar res a Bárcenas i que, si li hagués venut alguna cosa, es tractaria d'alguna obra de no més de 50.000 euros «per decorar» i no d'operacions d'importància.

«Jo no li he comprat quadres al senyor Bárcenas ni li he venut, com no fos un quadret petit de decoració», va repetir quan la fiscal li va preguntar per operacions aportades per Bárcenas d'un quadre d'Antonio Ponce de 270.000 euros i de Giuseppe Recco de 24.000 euros, que va negar rotundament.

Naseiro també va dir que no és la seva signatura la que apareix al costat del seu nom a diversos dels contractes aportats per Bárcenas al costat de la rúbrica d'aquest últim i de la seva dona, Rosalía Iglesias, a qui Bárcenas va atribuir ser l'entesa en art.

«Sembla que estem parlant d'un senyor que manejava el món de l'art i aquí no hi ha res d'això, és un senyor que ni hi entén, ni sap», va insistir una vegada i una altra davant de la versió de Bárcenas que feien negocis junts.

Nega transferències

També se'l va interrogar sobre les transferències que va fer des del compte «Glotón» que tenia a la Banca Gottardo de Suïssa als de Bárcenas també a bancs suïssos. El testimoni, que va ser tresorer el 1987 d'Alianza Popular (que el 1989 va passar a dir-se Partit Popular) fins que el 1990 va ser detingut per l'anomenat cas Naseiro, va dir que no està d'acord amb que sigui seva i després va negar haver fet les transferències a Bárcenas i altres persones. «No recordo absolutament res d'això ni se per què està això aquí», va explicar.