La Policia Nacional ha detingut un home a qui acusa d'estafa, blanqueig i apropiació indeguda per recaptar diners de nombroses persones, entre elles personatges famosos, per pagar el tractament d'una malaltia. Segons fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, l'home va ser arrestat a la Pobla de Vallbona (València) en una operació en la qual també van ser detinguts els seus pares i que es va originar arran d'una denúncia que va ser interposada al districte madrileny de Puente de Vallecas. La policia l'acusa d'haver estafat nombroses persones, entre elles personatges famosos.

Paco Sanz González de Martos, de 46 anys, va obrir una pàgina web per recaptar fons per poder tractar-se de l'anomenat síndrome de Cowden, que causa diferents patologies i un major risc de tumors malignes, assegurant que havia desenvolupat fins a 2.000 tumors. Un cop finalitzat l'escorcoll del seu habitatge a la Pobla de Vallbona, l'arrestat va ser traslladat a l'hospital a causa d'una pujada de tensió.

Segons va explicar el seu advocat, Sanz no va fer cap declaració per indicació seva i la policia «no ha trobat res de rellevància» en l'escorcoll del seu habitatge. «Físicament està molt delicat, té una malaltia», va explicar el seu advocat, que va detallar que «li pujava molt la tensió» i que va necessitar assistència mèdica, tot i que «ja està estabilitzat». Estava previst que tant Sanz com els seus progenitors compareguessin per declarar ahir a la tarda a la comissaria de Paterna.

Suposadament, Sanz va dir patir la síndrome de Cowden des de 2008. Va explicar que va començar a perdre cabell a darrere del cap a una velocitat vertiginosa i que, després de quedar-se sense celles, va acudir a l'hospital, on li van advertir que allò era molt més seriós que una simple alopècia i que podria tractar-se de càncer. Alhora, va assegurar que la cara se li va omplir d'un munt de bonyets i vesícules internes pels seus tumors. A partir d'aquell moment, va començar una croada per recollir fons en la qual va recaptar milers d'euros en el que, si es confirma l'estafa, seria una nova versió del cas Nadia.