Quatre joves van ser detinguts per la Policia Nacional i posats a disposició de la Fiscalia de Menors per assetjar un company d'institut al municipi malagueny de Fuengirola. Va ser el progenitor de la víctima qui es va adonar que al seu fill li estava passant alguna cosa a l'institut. Per això, es va entrevistar amb la directora del centre educatiu, que va decidir posar els fets en coneixement de la Policia Nacional de Fuengirola.

Així, es va obrir una investigació per aclarir els fets i els agents van citar el pare, qui els va explicar que el seu fill patia amenaces i insults per part de tres companys de l'institut Mercedes Pagés i d'un quart menor que estudia a un altre institut. Segons el seu testimoni, haurien arribat a posar-li una navalla al coll per amenaçar-lo.

El que més va cridar l'atenció dels agents va ser un episodi explicat pel pare del noi. En una ocasió, en recollir el seu fill de l'institut, va veure des del cotxe com un dels companys el va intentar colpejar; fet que va motivar que acudís en la seva ajuda, marxant el suposat agressor mentre el mirava desafiant i li deia: «I tu què?. Ves amb compte tu també».