La imputació del candidat francès François Fillon per malversació de fons públics i apropiació indeguda va ser ampliada per incloure el regal de diversos vestits de luxe per part d'un amic. Fillon, candidat conservador de Els Republicans, va ser imputat dimarts per sospites d'ús indegut de fons públics en relació amb l'assumpte dels llocs de treball ficticis atribuïts a la seva dona i eals seus fills.

Fillon, de 63 anys, nega haver actuat de manera fraudulenta i no ha abandonat la seva candidatura a la presidència, malgrat la seva caiguda en les enquestes causa de l'escàndol. Segons els sondejos d'opinió, no passarà de la primera volta de les presidencials el proper 23 de abril.

Paral·lelament, el candidat socialista a les presidencials franceses, Benoît Hamon, vol que el 50% de les licitacions que llancin les administracions públiques del país estiguin reservades a les petites i mitjanes empreses franceses. «És una de les propostes més importants del meu programa econòmic», va assenyalar Hamon en una entrevista.