L'aeroport de París Orly ha estat evacuat aquest dissabte al matí després d'un tiroteig a la terminal sud. Segons les primeres informacions, un home hauria estat abatut per les forces de seguretat en intentar robar l'arma a un soldat que feia tasques de vigilància antiterrorista. Un portaveu del Ministeri de l'Interior francès ha precisat que l'incident s'ha produït cap a les 07.30 hores del matí i que l'home s'hauria amagat en un establiment comercial de la terminal, on finalment ha estat mort després d'un intercanvi de trets. No hi hauria ferits.

Encara que de moment es desconeixen les motivacions de l'agressor i les autoritats franceses eviten parlar d'atemptat, la recerca del mateix va ser confiada a la secció antiterrorista de la Fiscalia de París.

L'home, un ciutadà francès de 39 anys, estava fitxat per delictes de delinqüència menor i tràfic de drogues, però segons la televisió BFMTV després d'una estada a la presó estava sent seguit pels serveis d'intel·ligència per la seva presumpta radicalització.

L'aeroport internacional d'Orly ha evacuat com a mesura de prevenció, el que ha obligat a desallotjar unes 3.000 persones. Equips de la policia experts en explosius s'han dirigit a la zona per descartar que hi hagués cap bomba. "Operació en curs. No supereu el perímetre de seguretat, seguiu les consignes. Recomanem que s'abstinguin d'entrar a les instal·lacions de l'aeroport", piulava la Policia Nacional francesa al seu compte de Twitter.

A primera hora del matí, pels volts de les set, un home ha tirotejat un agent de policia en un control de carretera a Seine-Saint Denís, al nord de París, fet que estaria relacionat amb el tiroteig posterior d'Orly. L'agent de policia hauria resultat ferit lleu.

El tancament de l'aeroport ha obligat a desviar diversos vols al llarg del matí procedents de diversos aeroports europeus, entre els quals El Prat. A les onze del matí ha acabat l'operatiu policial per detectar explosius a l'aeroport, segons ha informat el Ministeri de l'Interior francès.

A primera hora de la tarda, la terminal Sud de l'aeroport d'Orly reobre "de forma progressiva", ha indicat a Efe l'autoritat francesa d'Aviació Civil. El tràfic es recuperarà "de forma progressiva" en funció de la disposició de les aerolínies a tornar a organitzar els vols, ha indicat un portaveu d'aquest organisme.

Aquesta reobertura es produeix una hora després que ho fes la terminal Oest, en la qual "el tràfic ja és pràcticament normal", segons el portaveu.

Aviació Civil espera, no obstant això, que durant tota la jornada es produeixin retards i potser alguna anul·lació suplementària, per la qual cosa recomana als passatgers entrar en contacte amb les seves aerolínies abans de viatjar a l'aeroport.

L'incident està sent investigat per la secció antiterrorista de la Fiscalia de París.

Segons el portaveu d'Aviació Civil, 30 vols que tenien previst aterrar en Orly han sigut traslladats a l'un altre gran aeroport de París, el de Roissy-Charles de Gaulle i un ha aterrat en el de Beauvais, situat una mica més al nord.

Fins a dilluns que ve no es coneixerà quants vols van ser anul·lats per aquest incident, ha indicat el portaveu.