L'Exèrcit sirià va assegurar haver abatut un avió de combat israelià dins el «territori ocupat», en referència als Alts del Golan. Bateries antiaèries sirianes van disparar contra quatre avions israelians que van atacar una posició militar a la carretera que condueix a Palmira, a la província central d'Homs, segons una nota de la Comandància General de l'Exèrcit. L'Exèrcit hebreu havia informat anteriorment del bombardeig de diverses posicions a Síria, i que aquesta acció va ser resposta amb el tret de míssils antiaeris cap a Israel.

Els quatre aparells de combat van entrar a l'espai aeri sirià per la zona d'Al Barich, fronterera amb el Líban, i van atacar una posició a l'est de Homs. L'exèrcit sirià va afegir que un altre dels aparells va rebre l'impacte d'un projectil de les seves defenses antiaèries.

La Comandància de les Forces Armades sirianes van acusar l'«enemic sionista» (Israel) de «donar suport a les bandes terroristes de l'Estat Islàmic en un intent desesperat d'aixecar la seva moral, enfonsada per les victòries de l'Exèrcit àrab sirià».

L'Exèrcit israelià, que no sol donar confirmació d'aquest tipus d'operacions, va assegurar, però, que «en cap moment es va veure compromesa la seguretat dels ciutadans israelians o de les aeronaus militars».

Durant els sis anys de guerra civil siriana, ocasionalment s'ha registrat la caiguda de projectils procedents de foc perdut o algun considerat intencionat a la zona dels Alts del Golan, la part occidental dels quals està ocupada per Israel des de 1967. Israel no ha pres part oficialment en aquest conflicte, però sol respondre directament contra els atacants.