El president del Govern, Mariano Rajoy, ha cridat a l'oposició a fer «un esforç per construir» i tirar endavant el decret sobre la reforma de l'estiba, que segons indica s'ha d'aprovar-se pel bé d'Espanya, no del seu Executiu.

Rajoy es va referir a la derogació del decret de l'estiba dijous passat a la Cambra baixa en la seva intervenció al congrés del PP del País Basc celebrat a Vitòria.

Rajoy diu no voler entrar en el fons dels motius pels quals l'oposició no va recolzar el decret, però reitera que el Parlament no pot dir, com va passar dijous, que no està disposat a complir les resolucions dels tribunals europeus. Això, insisteix, afecta el prestigi i el crèdit d'Espanya a tot el món.

«Mantenim la mà estesa. Aquest assumpte hem d'aprovar-lo no pel Govern, sinó perquè és una obligació d'Espanya com a país i són les regles de joc d'Europa», indica.

Rajoy senyala que, si l'oposició vol criticar el Govern, que ho faci, però que triï bé els temes i actuï en conseqüència amb els compromisos d'Espanya.

«El que no pot ocórrer mai, com va passar aquesta setmana, és, per deixar en mala posició al Govern, perjudicar el conjunt dels interessos dels espanyols», va subratllar, al mateix temps que confiava que aquest missatge hagi estat entès per tots.