El director de l'FBI, James Comey, va confirmar que la seva agència investiga si hi va haver «alguna coordinació» entre Rússia i la campanya de Donald Trump per influir en els comicis de novembre, al mateix temps que va negar tenir proves sobre les acusacions del magnat contra l'expresident Barack Obama. La llargament esperada primera audiència pública al Congrés dels Estats Units sobre la ingerència russa en les eleccions del 8 de novembre celebrada ahir va confirmar tres aspectes fonamentals sobre l'assumpte.

En primer lloc, no hi ha proves sobre les presumptes escoltes per part d'Obama a la Torre Trump; segon, el Govern rus va maniobrar per influir en els resultats electorals; i tercer, el Buró Federal d'Investigació (FBI) desconeix, i investiga encara, si el Kremlin i la campanya del magnat es van coordinar per a això.

El president del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra Baixa, el republicà Devin Nunes, va voler aclarir des del principi el dubte sobre les presumptes escoltes sobre el gratacel novaiorquès del magnat, i va assegurar en la seva intervenció d'obertura que «no hi va haver cap punxada a la Torre Trump», tal com va acusar el president Donald Trump a principis de març. Així ho va corroborar més tard Comey, qui, preguntat pels congressistes, va afirmar «no tenir informació que doni suport als tuits» amb els que l'actual mandatari va acusar el seu predecessor d'haver intervingut les seves comunicacions. El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va informar que el president no es retractarà de les seves afirmacions i tampoc demanarà disculpes.

Per altra banda, un grup de 24 senadors demòcrates va presentar un projecte de llei per suspendre l'ordre executiva del president dels EUA que advoca per la construcció d'un mur amb Mèxic per poder drenar la immigració il·legal.