L'FBI investiga les relacions entre Rússia i la campanya de Trump

L'agència vol esbrinar si Moscou i la candidatura del magnat es van aliar per influir en les eleccions als Estats Units. L'FBI nega tenir proves que el multimilionari fos espiat per ordre d'Obama

21.03.2017 | 07:17
El director de l´FBI, James Comey, va participar en una audiència pública al Congrés.

El director de l'FBI, James Comey, va confirmar que la seva agència investiga si hi va haver «alguna coordinació» entre Rússia i la campanya de Donald Trump per influir en els comicis de novembre, al mateix temps que va negar tenir proves sobre les acusacions del magnat contra l'expresident Barack Obama. La llargament esperada primera audiència pública al Congrés dels Estats Units sobre la ingerència russa en les eleccions del 8 de novembre celebrada ahir va confirmar tres aspectes fonamentals sobre l'assumpte.

En primer lloc, no hi ha proves sobre les presumptes escoltes per part d'Obama a la Torre Trump; segon, el Govern rus va maniobrar per influir en els resultats electorals; i tercer, el Buró Federal d'Investigació (FBI) desconeix, i investiga encara, si el Kremlin i la campanya del magnat es van coordinar per a això.

El president del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra Baixa, el republicà Devin Nunes, va voler aclarir des del principi el dubte sobre les presumptes escoltes sobre el gratacel novaiorquès del magnat, i va assegurar en la seva intervenció d'obertura que «no hi va haver cap punxada a la Torre Trump», tal com va acusar el president Donald Trump a principis de març. Així ho va corroborar més tard Comey, qui, preguntat pels congressistes, va afirmar «no tenir informació que doni suport als tuits» amb els que l'actual mandatari va acusar el seu predecessor d'haver intervingut les seves comunicacions. El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va informar que el president no es retractarà de les seves afirmacions i tampoc demanarà disculpes.

Per altra banda, un grup de 24 senadors demòcrates va presentar un projecte de llei per suspendre l'ordre executiva del president dels EUA que advoca per la construcció d'un mur amb Mèxic per poder drenar la immigració il·legal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Macron i Le Pen passen a la segona volta de les presidencials a França

El candidat d'En Marche obté un 23,7% dels vots i la líder de l'extrema dreta un 21,7%, segons les...

La participació a França s´acosta al 70%, un punt inferior a la del 2012

La participació a França s´acosta al 70%, un punt inferior a la del 2012

El país gal celebra les seves eleccions presidencials més incertes, que marcaran el rumb d'Europa

Fillon, de tocar el cel a lluitar per sobreviure

François Fillon, de 62 anys, va estudiar Dret i es va dedicar a la política des de...

Quatre espases per a un tron

?La fortalesa de Le Pen, els problemes judicials de Fillon, la crisi del Partit Socialista i...

Marine Le Pen, la cara «amable» de la ultradreta

Marine Le Pen, advocada de 48 anys, porta en política des dels 18, sempre al Front Nacional...

Macron, el dic de contenció contra el Front Nacional

Emmanuel Macron, de 39 anys i gran pianista, esdevindria el president més jove de la V...

Enllaços recomanats: Premis cinema