Luis Fraga, exsenador i nebot del fundador d'Alianza Popular (AP) Manuel Fraga, va parlar en la 54a jornada del judici del cas Gürtel «dels papers de Génova» per referir-se als «papers de Bárcenas», dels quals va ratificar que dos apunts en els quals s'al·ludeix a ell per un total de 9.000 euros van ser un préstec del partit per a la seva campanya electoral.

Fraga va admetre que alguns bancs suïssos li cobraven menys interessos per ser molt amic de Luis Bárcenas, qui tenia a més autorització per realitzar moviments en alguns dels seus comptes. «El fet que jo tingués un compte a Suïssa i que fos amic de Bárcenas va fer que em tractessin bé allà i em cobressin menys interessos», va explicar el nebot del fundador d'Alianza Popular a la seva declaració com a testimoni en el judici de la primera època de la trama Gürtel en què l'extresorer s'enfronta a 42 anys i mig de presó.

L'exsenador va reconèixer que Bárcenas era el seu «millor amic» i que «mai» ha deixat de ser-ho, i a més va dir que l'extresorer sabia els comptes que tenia a l'estranger i a més tenia autorització per donar instruccions en el seu nom: «Ell coneixia els meus comptes, sabia si jo tenia un compte aquí o allà».

També va admetre, com ja va fer en la fase d'instrucció, que els extresorers populars Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta li van lliurar 9.000 euros en metàl·lic per pagar despeses de la seva campanya el 2004 i 2008. «En les campanyes hi ha moltes despeses i és necessari pagar-les. Vaig demanar 3.000 euros el 2004 i me'ls van donar i vaig demanar 6.000 el 2008 i també me'ls van donar», va afirmar el testimoni en la seva declaració davant del jutge.