L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso compareixeran el dia 5 d'abril a la comissió d'investigació sobre el suposat ús que va fer el primer de mitjans del seu departament per perseguir polítics independentistes. D'aquesta manera, tots dos es sotmetran a les preguntes dels grups parlamentaris a partir previsiblement de les quatre de la tarda de dimecres dia 5, ja que la sessió de control al Govern acabarà al migdia. Avui els representants dels grups en la comissió podran sol·licitar la documentació específica que creguin necessària per preparar aquestes compareixences i tindran de termini fins divendres per demanar documentació addicional.

Per altra banda, el Ple del Congrés va fer el primer pas per modificar la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a «llei mordassa», en aprovar la presa en consideració de dues proposicions de llei del PSOE i del PNB per procedir a la seva revisió. La presa en consideració de les dues propostes es va debatre de manera conjunta, tot i que no van aconseguir els mateixos suports per les reticències de Ciutadans al text dels socialistes, perquè considera que pretenia un retorn a la «llei Corcuera» o de «la puntada la porta», de manera que es va abstenir en la votació de la del PSOE.

A les dues es va oposar el PP, des del seu convenciment, segons el seu diputat José Alberto Martín-Toledano, que l'actual norma «no ha generat problemes» i els atacs que ha rebut han estat més aviat per «criteris de desgast polític» amb arguments de «manual partidista».

Amb menys de dos anys de vida, la llei, polèmica fins i tot abans de néixer, no ha pogut ser enterrada, com volien alguns grups, i se sotmetrà ara a un tràmit parlamentari per a la seva modificació que tindrà almenys com a origen els 44 punts que el PNB vol retocar.

El PP no està d'acord amb tots ells, però des del Govern ja s'havia apostat per la iniciativa dels nacionalistes com a punt de partida, com va assegurar en el seu dia el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido.