El president del Govern, Mariano Rajoy, ha considerat avui el Corredor Mediterrani com una "prioritat política, econòmica i social", i ha avançat que el projecte de llei de pressupostos per al 2017 inclourà partides similars a les dels últims anys per a aquesta infraestructura.

Rajoy ha reiterat el seu compromís amb aquest projecte a la sessió de control del ple del Congrés i en resposta a una pregunta del líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, qui ha criticat les nombroses infraestructures sense ús que creu que s'han fet a Espanya durant anys.

Davant aquests retrets, Rajoy li ha assegurat: "Alguna cosa bona s'ha fet a Espanya encara que en aquell moment no estigués vostè en aquesta Cambra".

En concret, en matèria d'infraestructures ha dit que, encara que s'hagin pogut cometre errors, el país compta amb les millors d'Europa en àmbits com l'alta velocitat, carreteres, autovies, autopistes i aeroports.

Respecte al Corredor Mediterrani ha insistit que es tracta d'una prioritat per al Govern i ha explicat que en l'any 2012 es va fer una planificació realista d'aquesta infraestructura i es va aconseguir a l'any següent que la UE la declarés com a actuació prioritària de la xarxa bàsica transeuropea.

Ha recordat que des de l'any 2012 el seu Executiu hi ha fet importants inversions malgrat que es tractava d'una època difícil a causa de la crisi econòmica.

Des d'aquell any i fins al 2016 ha informat que s'han invertit més de 1.000 milions d'euros anuals en el Corredor Mediterrani (fins a més de 6.000 milions), la inversió total del qual és de 17.000 milions.

"És la nostra intenció que en el pressupost del 2017 hi hagi una dotació, almenys, en la línia dels últims anys", ha avançat.

Rajoy s'ha referit a obres empreses en els últims exercicis com el tram frontera francesa-Barcelona, l'accés al port de la capital catalana, el ramal de mercaderies a Alacant o la finalització diumenge passat de les obres del tercer carril València-Castelló.

A més, ha subratllat que es reduirà la durada del trajecte entre Madrid i Castelló perquè dilluns s'inicia la circulació en proves en aquest tram ferroviari.

El president de Ciutadans ha considerat que el Corredor Mediterrani és "una obra necessària, productiva i urgent" i en la qual no s'han complert els terminis previstos.

"Espero que s'acabi abans que la Sagrada Família", ha ironitzat, a l'hora que ha recordat que falten 4.000 milions d'euros per a la seva finalització i ha precisat que això són "moltíssims menys diners que els dedicats a aeroports buits, radials i autopistes infrautilitzades".

Rivera ha reiterat que el seu partit donarà suport als pressupostos del 2017 si es compleixen aquestes condicions.

El líder de Ciutadans ha retret que els governs del PP i del PSOE hagin construït carreteres radials a Madrid "sense cotxes" o "aeroports sense avions", i ha advertit que Ciutadans no està disposat al fet que "la festa segueixi sent tan gran i la factura la paguin els espanyols".

Després d'aquestes consideracions, s'ha mostrat "indignat" amb el president de l'Eurogrup, l'holandès Jeroem Dijsselbloem, per dir que països com Espanya s'han gastat els diners "en alcohol i dones".

"Això no és cert. Ens ho hem gastat en corrupció, en aeroports sense avions, en radials sense cotxes i en trens sense passatgers", ha subratllat entre murmuris de desaprovació dels diputats del PP.