La Policia Nacional ha detingut un home per dormir durant pràcticament un mes en tretze hotels de luxe de Madrid dels que va marxar sense pagar un total de 7.000 euros, simulant que anava a treure diners a un caixer perquè la seva targeta de crèdit no funcionava .

Segons ha informat aquest divendres la Prefectura Superior de Policia, l'arrestat és un espanyol de 58 anys que compta amb antecedents per delictes similars d'estafa.

Juan Carlos V.G. ha viscut durant un mes en hotels de màxim luxe del centre de la capital com el Ritz, el Villamagna, el Vincci Via 66 o l'hotel Miguel Ángel, passant d'un a un altre sense pagar en cap, han precisat a Efe fonts policials.

La policia ha constatat que va cometre l'estafa entre el 14 de febrer i el 13 de març en un total de tretze establiments, provocant uns perjudicis econòmics superiors als 7.000 euros.

El 'modus operandi'

Entrava sense equipatge mostrant una targeta bancària amb el seu nom per a contractar les habitacions i, en fer el "check out" o sortida de l'establiment intentava pagar amb una targeta de crèdit, però donava error.

El detingut argumentava que podria ser degut a un error del datàfon i preguntava per un caixer que estigués proper a l'hotel i així poder abonar la factura en efectiu.

Un cop sortia de l'hotel sense aixecar sospites ja que sortia sense equipatge, no hi tornava.

Amb totes les denúncies rebudes i la informació recollida, els investigadors van establir un dispositiu de cerca mitjançant el qual també van alertar diversos establiments, en els quals el sospitós encara no havia estat, del que podia passar.

Finalment va ser localitzat i detingut en un hotel situat al centre de la capital i li van ser confiscades cinc targetes emprades en les estafes, totes elles al seu nom i cancel·lades per les entitats bancàries.