Un home va ser detingut a la localitat belga d'Anvers després de conduir a gran velocitat per un ­carrer de vianants amb el seu vehicle, en el maleter del qual portava armes i un bidó amb un líquid encara sense determinar, fet que va provocar el pànic. Si bé l'ombra del gihadisme es projecta sobre l'incident sense ferits en aquesta ciutat del nord de Bèlgica, per la semblança del seu modus operandi amb l'atac que va tenir lloc dimecres al centre de Londres, a l´hora de tancar aquesta edició es coneixien pocs detalls sobre el succés, que cap font va qualificar oficialment d'atac ­terrorista.

L'incident va tenir lloc cap a tres quarts d´onze del matí i va ser obra de Mohammad R., de nacionalitat francesa i amb residència a França. Al maleter del vehicle, l´home, de 39 anys, portava armes blanques, una escopeta antiavalots i un bidó que conté un producte encara indeterminat.

No obstant això, diversos mitjans de comunicació, com el diari francès Le Monde, van citar fonts dels serveis secrets francesos per establir que no es tracta d'un ciutadà francès, sinó d'un tunisià amb residència a França, extrem que no van confirmar els investigadors belgues.

El diari francès va afegir que el sospitós estava alcoholitzat i que intentava escapar d'un control policial. La radiotelevisió belga RTBF va aclarir que l'estat d'embriaguesa de l'individu, al qual se li van intervenir estupefaents, no ha permès encara interrogar-lo per aclarir les seves motivacions.

Es tracta d'un home conegut pels serveis de seguretat belgues per tinença d'armes i delictes menors, encara que no per estar relacionat amb casos de terrorisme.

L´inciudent d´Anvers es va produir un dia després que Brussel·les commemorés els pitjors atemptats terroristes de la seva història: dos atacs suïcides gairebé simultanis en nom de l'Estat Islàmic que van causar 32 morts a l'aeroport de la capital i a la xarxa de metro. La investigació belga sí va confirmar que el conductor detingut circulava «a una velocitat molt elevada» i va intentar fugir quan un grup de militars va intentar interceptar el vehicle.