L'FBI sospita que persones del cercle més proper al president dels EUA, Donald Trump, van estar en contacte amb Rússia durant la campanya electoral a la Casa Blanca. Aquests contactes, segons la CNN, que va citar funcionaris nord-americans sota condició d'anonimat, «possiblement» van tenir com a objectiu coordinar la filtració d'informacions per perjudicar la rival electoral de Trump, la candidata demòcrata Hillary Clinton.

El director de l'FBI, James Comey, va comparèixer dilluns al Congrés, on va confirmar que la seva agència està investigant la suposada ingerència del Kremlin en els comicis, així com els possibles contactes entre el cercle de Trump i els russos. «Això inclou investigar la naturalesa de qualsevol vincle entre individus associats amb la campanya de Trump i el Govern rus, i si hi va haver alguna coordinació entre la campanya i Rússia», va dir Comey.

Trump va continuar la seva ofensiva contra els mitjans en qualificar d'«esbiaixades i falses» les notícies dels canals NBC i ABC sobre els seus suposats vincles amb funcionaris del Govern rus. «Acabo de veure les notícies totalment esbiaixades i falses de l'anomenat tema de Rússia a NBC i ABC. Que deshonestos!», va escriure Trump a Twitter.

Per altra banda, el servei secret dels EUA va sol·licitar un increment de 60 milions de dòlars per al proper any per sufragar la protecció de la família del president i les seves despeses de viatge, segons The Washington Post. Gairebé la meitat d'aquesta xifra, 26,8 milions, tindrien com a destinació la protecció de la família presidencial a la seva residència de tres pisos a la Torre Trump de Manhattan, on encara viuen la primera dama, Melania Trump, i el seu fill Barron. Els altres 33 milions servirien per sufragar costos de viatge del president, vicepresident i altres mandataris. Una explicació per a aquesta partida estaria a Mar-a-Lago, la mansió propietat de Trump a la qual el president sol viatjar amb la seva família els caps de setmana i a la qual també convida mandataris d'altres països, com el japonès Shinzo Abe.

El president dels EUA es veurà per primera vegada amb el cap del Govern, Mariano Rajoy, el proper 25 de maig a Brussel·les, on tots dos coincidiran en la cimera de líders de l'OTAN.