El candidat socioliberal a l'Elisi Emmanuel Macron va sumar un suport de pes amb l'aval del ministre de Defensa, el respectat Jean-Yves Le Drian, fet que li fa guanyar punts entre els membres de l'Executiu del president socialista, François Hollande. Le Drian, un dels ministres més populars de l'actual Govern i president de la regió de Bretanya, va comunicar la seva decisió als vicepresidents del consell regional bretó.

Això malgrat que el primer ministre francès, Bernard Cazeneuve, havia demanat que no es traís al candidat del Partit Socialista (PS), Benoît Hamon, mentre que el propi Hollande va pregar als membres del Govern que es mantinguessin centrats en els seus llocs i aliens a la campanya.

El pas donat per Le Drian és altament significatiu per la seva popularitat, la seva talla política -és molt respectat tant a l'esquerra com a la dreta- i perquè es tracta d'un «hollandista» de la primera hora, dels pocs que van donar suport a l'actual president quan fa sis anys ningú, ni dins ni fora del Partit Socialista (PS), creia que la seva candidatura tindria opcions de guanyar.