El PSOE va presentar una moció de censura contra el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (PP), que per sortir endavant necessitarà el suport de Podem i C's, que va assegurar que no l'avalarà si no és per convocar a continuació eleccions. La moció, que proposa un nou Executiu autonòmic encapçalat pel socialista Rafael González Tovar, va ser registrada amb la signatura dels tretze diputats del PSOE i la seva admissió a tràmit serà estudiada dilluns a la Mesa de l'Assemblea, que componen dos diputats del PP i tres del PSOE, Podem i Cs.

Els socialistes van prendre la iniciativa a tres dies perquè expiri el termini donat per Cs a Sánchez per no haver dimitit pel cas Auditori, pel qual va declarar davant del jutge com investigat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat en la construcció de l'auditori de Puerto Lumbreras quan era l'alcalde de la localitat.

El portaveu de Ciutadans a l'autonomia, Miguel Sánchez, va assegurar que no donarà suport a la moció de censura si no és per convocar a continuació unes eleccions autonòmiques, unes paraules ratificades pel líder nacional del seu partit, Albert Rivera, que va tornar a carregar contra el PP per preferir «protegir» el president murcià.

Per part seva, l'expresident de Múrcia Alberto Garre va demanar la baixa d'afiliació al PP a través d'una carta dirigida al president del Govern i del seu partit, Mariano Rajoy, a qui acusa de ser el màxim responsable de la «inacció davant la corrupció».

En la seva carta, Garre es mostra molt dur amb la situació del Partit Popular i, especialment, amb Rajoy, a qui acusa d'haver provocat la «fossilització» del partit i de no reaccionar davant la pèrdua de vots dels últims anys. El que va ser expresident de Múrcia entre abril de 2014 i juny de 2015 critica el desenvolupament del recent congrés estatal del PP i del partit a Múrcia.