La Guàrdia Civil d'Almoradí va arrestar a Cartagena (Múrcia) l'autor d'una sèrie d'amenaces d'explícit caràcter sexual proferides a una menor d'edat, d'onze anys, a través de les xarxes socials. La menor es veia obligada a enviar-li fotografies nua i seminua, davant la por que aquest difongués, per altres xarxes socials, imatges que ja tenia d'ella prèviament, intercanviades en converses privades.

Les actuacions es van iniciar després de rebre la Guàrdia Civil una denúncia d'un pare que afirmava haver trobat al telèfon mòbil de la seva filla, d'11 anys d'edat, unes imatges d'explícit contingut sexual, així com també converses de WhatsApp de to eròtic en les quals la menor intercanviava aquestes fotografies.

A més, la nena formava part d'un xat d'aficionats al manga i a l'anime, aplicació que s'havia descarregat al mòbil i mitjançant la qual tenia contacte amb altres participants d'aquest mateix xat. En aquest grup de conversa, on la menor havia dit tenir 13 anys, també s'intercanviaven imatges de contingut sexual.

Un d'aquests membres del xat havia començat a amenaçar-la de difondre aquestes fotografies, en què ella apareixia nua i seminua, per altres xarxes socials, si no accedia a enviar-li més imatges i vídeos. Els agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil van iniciar una investigació que ha culminat amb la detenció d'un home de 29 anys i nacionalitat espanyola com el presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals.