La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va destacar en una reunió amb la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, la necessitat de mantenir la «unitat» del país, abans d'iniciar demà el procés de sortida de la Unió Europea (UE ). Les dues dirigents es van reunir durant prop d'una hora en un hotel de Glasgow, en la seva primera trobada des que la líder del Partit Nacionalista Escocès va anunciar fa dues setmanes els seus plans per impulsar un nou referèndum d'independència.

Abans que avuiel Parlament d'Escòcia voti una moció per atorgar al Govern autònom el mandat per promoure aquest plebiscit, la cap de Govern conservadora va dir que les complexes negociacions amb Brussel·les que s'obren a partir d'ara requereixen que tots al Regne Unit treballin «junts».

«A Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, això vol dir respectar, i sens dubte enfortir, els acords d'autonomia. Però mai permetre que la unió es separi i es debiliti o que la nostra gent sigui deixada enrere», va dir May en una intervenció abans de la trobada.

May va destacar davant Sturgeon la possibilitat que Edimburg rebi noves competències quan el Regne Unit recuperi certs poders que ara resideixen a les institucions comunitàries. «Tenia la impressió que m'oferiria alguna cosa, en el sentit de nous poders, però no ha estat el cas», va explicar la líder nacionalista. «No hi ha cap garantia que les competències, quan siguin retornades de Brussel·les, no acabaran centralitzades a Westminster», va afirmar.