La policia britànica va assegurar que no ha trobat proves que existís una connexió entre l'autor de l'atemptat davant el Parlament britànic, Khalid Masood, i grups gihadistes com l'Estat Islàmic (EI) o Al-Qaeda. Les forces de seguretat del Regne Unit consideren que l'agressor, de 52 anys, va poder «copiar» les tècniques de «baix cost» que promouen aquests grups per perpetrar atemptats, però no ha trobat evidències que planegés el seu atac amb altres persones. Un dia després de l'atemptat que va causar quatre víctimes mortals i uns 50 ferits, dimecres passat, l'EI va assumir-ne l'autoria en un comunicat difós per les xarxes socials.

Per part seva, la mare de l'autor de l'atemptat, Janet Ajao, va assegurar que «no perdona» el que va fer el seu fill. «No perdono les seves accions ni dono suport a les creences que el van portar a cometre aquesta atrocitat», va assenyalar Ajao en un comunicat divulgat pels mitjans britànics.

La dona es va confessar «profundament commocionada, entristida i atordida» per l'atac perpetrat pel seu fill, «que ha assassinat i ferit innocents a Westminster». «Després de descobrir que va ser el meu fill el responsable, he vessat moltes llàgrimes per les persones afectades per aquest incident terrible», va assegurar

En la seva investigació per aclarir els fets, la Policia Metropolitana de Londres ha detingut un total de dotze persones, si bé nou ja han estat alliberades sense càrrecs i una dona de 32 anys està en llibertat sota fiança.