L'exprimer ministre socialista francès Manuel Valls va anunciar que en les properes eleccions presidencials votarà pel que va ser el seu ministre d'Economia, el candidat socioliberal Emmanuel Macron, davant el risc de victòria de la ultradretana Marine Le Pen. «Davant l'amenaça que representa el populisme no es pot assumir cap risc», es va justificar Valls per explicar que optarà per Macron i no pel candidat socialista, Benoît Hamon, que el va vèncer a les primàries del seu partit al gener. Va insistir que la seva aposta per Macron és una qüestió «de raó» i va precisar que no s'alinearà amb el seu exministre d'Economia i que no farà campanya amb ell.

El suport de Valls a la candidatura de Macron va sacsejar les entranyes del Partit Socialista francès, que s'acosta a unes eleccions on la seva pròpia supervivència pot estar en risc. Macron va agrair amb fredor el suport i el seu entorn va admetre que Valls s'ha convertit en un actiu tòxic, el suport del qual garanteix vots del socialisme moderat però alhora alimenta l'argument favorit dels seus rivals: que Macron encarna la continuïtat del president, el socialista François Hollande.

Les «esquerres irreconciliables» tan sovint esmentades per Valls se situen en rumb de col·lisió, pressionades per Macron des del flanc dret i per Jean-Luc Mélenchon des de l'esquerra, amb el malparat Partit Socialista (PS) francès com a camp de batalla.

Per altra banda, l'exministre francès d'Interior, el socialista Bruno Le Roux. va admetre haver donat feina a dues de les seves filles quan eren menors com a assistents parlamentàries en la seva declaració davant el servei anticorrupció.