El president del Govern, Mariano Rajoy, va insistir ahir en apel·lar a l'estabilitat política per garantir el creixement econòmic i l'ocupació i va demanar de nou «desconfiar dels adams», terme que usava en campanya per referir-se als líders dels nous partits. Rajoy va clausurar el congrés del PP de la Comunitat Valenciana, l'últim dels conclaves autonòmics que el seu partit ha celebrat en les tres darreres setmanes i en què ha renovat les direccions de les seves organitzacions territorials.

El cap de l'executiu va fer un discurs molt centrat en el partit a la comunitat, que segons va recordar ha passat per moments difícils -afectat durant anys per nombrosos casos de corrupció- però que ha sabut, en la seva opinió, reconèixer els seus errors i corregir-los. Rajoy, però, també va al·ludir a altres qüestions com els pressupostos, per assenyalar que espera que «vingui aviat la responsabilitat», es puguin aprovar els comptes i no es repeteixin votacions com quan es va rebutjar la reforma de l'estiba.

Després de destacar que gràcies a la recuperació Espanya compta ara amb més recursos i pot fer més coses que quan era a la «indigència», Rajoy va destacar que els pressupostos de l'Estat compten amb 5.000 milions més que els anteriors per destinar a les comunitats autònomes. Va insistir en qualsevol cas a apel·lar a la responsabilitat de l'oposició, però també va ser crític amb alguns dirigents. «Desconfieu dels adams, dels que creuen que fins que van arribar ells no existia res», va dir.