Els organismes de rescat de Colòmbia han intensificat les tasques de rescat de víctimes de l'allau que va deixar almenys 234 morts i 202 ferits a Mocoa, capital del departament del Putumayo, al sud del país, en una cursa contra rellotge contra el temps per intentar trobar supervivents. Alguns mitjans parlen de prop de 300 morts, xifra que cap autoritat ha confirmat, però a la qual temen que es pugui arribar atès que hi ha un nombre indeterminat de desapareguts per la riuada del riu Mocoa, i els seus afluents Sangoyaco i Mulatos, després d'un fort aiguat que va caure divendres a la nit.

La Presidència va informar que ha estat reobert el pas provisional per a vehicles per la carretera Pitalito-Mocoa, considerada clau perquè comunica la ciutat amb el centre del país i que estava tancada per la caiguda d'un pont. També estan operatives les carreteres cap a Pasto i Florencia, que són els altres punts de connexió amb la resta del país.

De forma simultània a la recerca de supervivents, el Govern ha posat en marxa una operació logística aèria per portar medicines, aliments, aigua potable i plantes elèctriques a la zona, ja que l'allau d'aigua i pedres va destruir les xarxes d'aqüeducte i d'electricitat de Mocoa, ciutat d'uns 45.000 habitants que va passar la nit de dissabte a les fosques.

El president Santos va viatjar ahir a la capital del Putumayo en companyia dels ministres d'Interior, Juan Fernando Cristo; Habitatge, Elsa Noguera, i Mines i Energia, Germán Arce, entre d'altres funcionaris.

La Força Aèria, l'Exèrcit i la Policia han establert un pont aeri entre Bogotà i diferents bases militars del sud del país amb l'aeroport de Villagarzón, localitat del Putumayo situada a mitja hora per carretera de Mocoa, ja que aquesta ciutat no compta amb aeròdrom. Un avió ambulància va portar a Villagarzón un equip mèdic militar que va traslladar a Neiva 19 ferits, alguns en estat crític.