La Justícia veneçolana va fer marxa enrere en la seva controvertida decisió que delimitava la immunitat parlamentària i s'arrogava les atribucions del Parlament i va anunciar que la Cambra podrà tornar a exercir les seves funcions, encara que només si posa fi al desacatament. L'oposició va considerar, però, en boca del president del Parlament, Julio Borges, que el «cop d'Estat» no es pot «corregir» suprimint una sentència i va anunciar que seguirà fent crides a protestar al carrer.

El Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) veneçolà va informar a través d'un comunicat que suprimeix algunes parts de la polèmica sentència, deixant sense efecte la decisió d'assumir les competències del Parlament. El màxim tribunal del país va cancel·lar a més la mesura cautelar amb la qual facultava el president Nicolás Maduro amb poders per evitar un «estat de commoció».

Aquesta última mesura facultava el cap d'Estat a exercir «mesures civils, econòmiques, militars, penals, administratives, polítiques, jurídiques i socials que consideri pertinents i necessàries per evitar un estat de commoció».

L'objectiu era resoldre la caòtica situació econòmica del país, amb una norma que facultava el president per «revisar» les normes i sol·licitar al Suprem la seva sanció i aprovació, davant el desacatament i omissió legislativa del Parlament. La decisió va arribar després que el Consell de Defensa de la Nació, una instància de consulta del cap d'Estat, exhortés el TSJ a revisar aquestes sentències.