El jutge Eloy Velasco va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que investigui el president autonòmic, Pedro Antonio Sánchez, per suborn, frau i revelació d'informació en el cas Púnica, quelcom que complica la situació a la comunitat a dos dies del debat de la moció de censura. En un acte fet públic ahir, el magistrat de l'Audiència Nacional, en contra del criteri de la Fiscalia, va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que imputi Sánchez en entendre que podria haver-se beneficiat de serveis de reputació personal prestats per empreses de la trama Púnica, i pagats amb diners públics, per «netejar la inconvenient imatge que podia donar davant el partit i la societat» la seva implicació en diversos casos de corrupció.

L'enviament al TSJ de Múrcia de l'exposició raonada del jutge Velasco no va variar el discurs de Génova, que continua donant suport a Sánchez i considera que la seva situació «no ha canviat», mentre que des del Govern murcià van assenyalar que no comentarien la decisió judicial.

«Si hi ha algun canvi en relació a la situació processal del president de Múrcia podrem canviar la nostra opinió, però ara per ara segueix sent la mateixa», va explicar el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.

Sánchez, elegit el març president del PP de Múrcia en substitució de Ramón Luis Valcárcel, va ser el gran absent en el Comitè Executiu Nacional d'ahir perquè va presidir a la seu autonòmica del Partit Popular una reunió de la seva directiva, preparatòria de la moció de censura presentada contra ell pel Partit Socialista.

Després del comitè de direcció del PP murcià, el seu portaveu, Víctor Martínez, va explicar que el president treballa en la preparació del debat de la moció de censura, i va instar C's, que el 2015 va avalar la investidura, a que triï «bé» entre esperar que es resolgui la instrucció del cas Auditori o donar suport a un Govern alternatiu sustentat per Podem.

Però el portaveu de C's a l'Assemblea de Múrcia, Miguel Sánchez, va exigir la dimissió «immediata» de Sánchez perquè «la situació és insostenible i condueix a l'abisme». Tot i això, va tornar a condicionar el seu suport a la moció socialista a la celebració d'eleccions en un termini de sis mesos.

Des del PSOE, que ahir va aprovar en comitè regional l'acord assolit amb Podem per a la moció de censura, el seu portaveu al Congrés, Antonio Hernando, va explicar que la «pilota està a la teulada» de Ciutadans i va responsabilitzar al seu líder, Albert Rivera, si el president del Múrcia continua al capdavant de l'Executiu.

Podem també va posar el focus en C's en afirmar que «si dijous no aposta de veritat per un govern de canvi i progressista, podrem dir que només hi haurà un culpable de mantenir-lo», en paraules del seu portaveu, Oscar Urralburu.

La moció de censura es votarà dijous a la tarda, quan es compleix un mes de la compareixença del president murcià davant el jutge Julián Pérez-Templado, que investiga al president murcià per prevaricació, malversació, frau i falsedat.