El món es va mostrar commocionat davant l'atemptat terrorista al metro de Sant Petersburg. El president dels EUA, Donald Trump, va qualificar de «terrible» l'atac. «Està passant a tot el món. Absolutament és una cosa terrible», va comentar Trump concisament davant els periodistes a l'inici d'un dinar a porta tancada amb el mandatari egipci, Abdelfatah al Sisi, a la Casa Blanca.

El secretari general de l'ONU, António Guterres, va condemnar l'atemptat, va traslladar el seu condol a les famílies de les víctimes, al Govern i al poble rus, i alhora va reclamar que els responsables «ho paguin».

La Unió Europea (UE), a través de la seva alta representant per a la Política Exterior, Federica Mogherini, va enviar el seu condol al ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, i va condemnar «en els termes més ferms possibles» l'atemptat i tots els actes de violència. «Els nostres pensaments estan amb la gent de Rússia, en particular amb aquells que han perdut els seus éssers estimats», assenyalava la declaració del Servei Europeu d'Acció Exterior.

En nom d'Espanya, el rei Felip VI va telefonar el president de Rússia, Vladímir Putin, per expressar la seva condemna a l'atemptat i mostrar el seu condol per les víctimes.

Segons el president en exercici de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europea (OSCE), el ministre d'Exteriors d'Àustria, Sebastian Kurz, «aquest atac brutal no ens ha d'espantar, sinó més aviat unir-nos en la lluita contra l'assassinat, la violència i el terrorisme». «Aquesta brutalitat és incomprensible», va dir per la seva banda el secretari general de l'OSCE, Lamberto Zannier.