La Guàrdia Civil va detenir a San Javier (Múrcia) els pares d'una adolescent a la qual presumptament obligaven a seguir les doctrines de l'islam, per al que no dubtaven a utilitzar la violència. La jove va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil i va assegurar que des de 2011 la seva família i el seu entorn social l'estaven sotmetent a maltractaments, coaccions i amenaces per obligar-la a professar les creences i mandats musulmans.

Segons la seva denúncia, era víctima «d'humiliacions, vexacions i episodis de violència física per part dels seus pares i joves de la localitat per negar-se a seguir els usos i costums de la doctrina islàmica». Així, era castigada per vestir roba d'estil occidental, fumar o incomplir el Ramadà, situació que va empitjorar fa uns mesos quan la noia va començar una relació sentimental amb una persona que no professava la fe musulmana.

La seva família va augmentar llavors els càstigs i va amenaçar de fer-la fora de la casa quan fos major d'edat, fet que va provocar l'augment d'episodis violents. La Guàrdia Civil ha escoltat declaracions de testimonis i gravacions de vídeo i àudio que evidenciaven els maltractaments dels pares, de manera que els ha detingut com a presumptes autors dels delictes de maltractaments en àmbit familiar i coaccions.

Els arrestats, de 47 i 31 anys i nacionalitat marroquina, han quedat a disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de San Javier.