Tres eurodiputats britànics, un laborista, un conservador i un euroescèptic, intentaran amb sengles esmenes que la resolució que avui votarà l'Eurocambra sobre el Brexit inclogui una referència a Gibraltar, línia vermella per a Espanya. El conservador Ashley Fox demana que el punt del text en què es demana atenció al fet que «tant a Irlanda del Nord com a Escòcia va guanyar l'opció de permanència a la UE» es digui «Irlanda del Nord, Escòcia i també a Gibraltar». A l'esmena de Moody, laborista, s'han sumat els dos eurodiputats d'ERC (Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé), així com el del PdeCAT, Ramon Tremosa.

Per la seva banda, Raymond Finch (UKIP) ha introduït una esmena que demana tenir en compte en les negociacions «la preocupació real de la gent de Gibraltar sobre la seva frontera amb Espanya». Amb tot, l'aritmètica política preveu que no tiraran endavant les esmenes a la resolució pactada pel Partit Popular Europeu (PPE), els socialdemòcrates (S&D), els liberals (ALDE), l'Esquerra Unitària (GUE/NGL) i els Verds, en la qual no apareix ni una vegada la paraula Gibraltar.

Per altra banda, el Govern de Gibraltar es va queixar de la presència d'un patruller de l'Armada espanyola a les aigües en litigi que envolten el Penyal, mentre que des dels ministeris d'Exteriors i Defensa d'Espanya es va admetre el pas d'un vaixell en el marc d'una operació de vigilància «rutinària dels espais marítims de sobirania espanyola», rebutjant que hi hagi hagut «una incursió il·legal».