El ple del Parlament Europeu (PE) va deixar fora Gibraltar del seu posicionament sobre les negociacions del Brexit, en la línia que defensa el Govern d'Espanya i avalaven els grans grups de l'Eurocambra. No van tirar endavant cap de les tres esmenes que demanaven fer referència a Gibraltar interposades per tres eurodiputats britànics, un laborista, un conservador i un euroescèptic, i a les que es volien sumar els nacionalistes catalans i bascos.

Tot i que no apareix a la resolució, Gibraltar va centrar part del debat a l'Eurocambra dedicat al posicionament sobre el Brexit. El líder del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP), Nigel Farage, va advertir que «Gibraltar trencaria l'acord» entre la UE i el seu país pel veto que Espanya faria servir si s'inclou el Penyal en l'acord en comptes de tractar-se de manera bilateral entre Londres i Madrid.

El líder del Partit Popular Europeu, Manfred Weber, va afirmar que «els espanyols no estaran sols pel que fa a Gibraltar davant de Londres. Els interessos dels espanyols són els de tots els europeus». A la resolució de l'Eurocambra aprovada per 516 vots a favor, 133 en contra i 50 abstencions, s'estableix que l'acord del Brexit haurà d'aclarir l'estatut legal dels britànics que viuen a la UE i viceversa, així com les provisions sobre els seus drets fonamentals després de la sortida del Regne Unit.

Per part seva, la primera ministra britànica, Theresa May, va suggerir que la lliure circulació de persones de la Unió Europea al Regne Unit podria estendre's després del Brexit. La cap del Govern va destacar que podria aplicar-se un període de transició de tres anys un cop s'arribi a un acord sobre els termes del divorci del Regne Unit del bloc europeu. «Vostès fan servir la frase de període de transició; jo he fet servir la frase de període d'implementació», va assenyalar la líder conservadora a l'Aràbia Saudita.