Un jove ha llançat avui un paquet de farina contra el candidat conservador a les eleccions presidencials franceses, François Fillon, quan anava a pronunciar un discurs en un míting a la ciutat d'Estrasburg, nord-est de França.

Segons ha mostrat el canal de televisió "BFMTV", Fillon, de 63 anys, ha rebut l'impacte del paquet de farina quan saludava els seus seguidors.

L'agressor, que ha estat ràpidament neutralitzat, s'havia presumiblement infiltrat en aquesta zona, que estava reservada a les joventuts conservadores, ja que portava una samarreta de suport a Fillon.

El candidat conservador està imputat en una investigació judicial per un cas de malversació de fons públics en l'atribució de llocs de treball suposadament ficticis a la seva dona i dos dels seus cinc fills.

Fillon s'ha declarat innocent i es diu víctima d'un complot promogut per l'actual Govern socialista.

A França, la fustigació als polítics ha estat freqüent en els últims mesos.

El març passat, el socioliberal Emmanuel Macron, un dels candidats favorits a guanyar les presidencials, que se celebraran els propers 23 d'abril i 7 de maig, va rebre l'impacte d'un ou al front mentre visitava el Saló de l'Agricultura de París .

L'exprimer ministre socialista Manuel Valls també ha estat víctima d'atacs, primer amb el llançament d'un paquet de farina al desembre, i al mes següent va ser bufetejat mentre feia campanya per a les primàries del seu partit.