La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar al jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco cursar una comissió rogatòria a França per recollir informació sobre l'arsenal d'armes que ETA té previst entregar demà. Segons fonts jurídiques, Velasco admetrà avui a tràmit la petició de Fiscalia de l'Audiència Nacional, que ara dirigeix Jesús Alonso, i es dirigirà a les autoritats franceses davant l'anunci del lliurament d'armes al país gal.

La Fiscalia està interessada a conèixer el material que es lliuri finalment per poder determinar si alguna de les armes forma part d'algun procediment contra la banda terrorista. No obstant això, les forces de seguretat tenen poques esperances que les armes entregades per ETA serveixin per oferir llum sobre els 224 atemptats de la banda sense resoldre, ja que segurament estaran «netes» de proves i moltes de les usades en aquestes accions ni tan sols s'hauran facilitat als mediadors.

Paral·lelament, el Parlament basc, amb el suport de tots els grups excepte del PP, va instar la banda terrorista al fet que en el més breu termini de temps faci un «únic acte de desarmament unilateral , complet, definitiu i verificat». Aquesta petició s'inclou en una proposició no de llei conjunta del PNB i PSE-EE, socis al Govern basc de coalició, debatuda ahir en el ple de la Cambra de Vitòria i que va en la línia de la declaració subscrita dimecres pels partits polítics i sindicats bascos i navarresos, excepte el PP i UPN, en suport al desarmament d'ETA.