El president rus, Vladímir Putin, va qualificar d'«agressió» el bombardeig dels EUA contra una base aèria a Síria, que amenaça l'incipient desglaç entre el Kremlin i la nova administració nord-americana de Donald Trump. «El president rus considera que els atacs nord-americans a Síria són una agressió contra un Estat sobirà i una violació del dret internacional, per si fos poc, amb un pretext inventat», va dir Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin.

El Kremlin considera que l'atac químic perpetrat dimarts passat a la localitat siriana de Jan Shijún era l'excusa que estava buscant Washington per bombardejar Síria. D'aquesta manera, segons Putin, els EUA voldrien «desviar l'atenció de la comunitat internacional sobre les múltiples víctimes entre la població civil a l'Iraq», on tropes nord-americanes donen suport a les forces de seguretat iraquianes en l'operació contra el grup gihadista Estat Islàmic (EI).

Per la seva banda, un portaveu del Govern xinès va rebutjar criticar l'acció i va considerar que és «urgent prevenir un major deteriorament» de la situació a Síria, poc després que el president Xi Jinping sopés a Florida amb el seu homòleg nord-americà. Tant Regne Unit com França, tots dos membres del Consell de Seguretat de l'ONU, van avalar Washington, que va rebre el suport d'altres aliats europeus com Alemanya, Espanya, Itàlia, Dinamarca o Polònia.

Per la seva banda, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va declarar que la UE «entén» que l'atac servirà per evitar l'ús armes químiques contra la població civil. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, van acusar a l'uníson el president Al-Assad de carregar «en solitari amb la responsabilitat» de «la massacre amb armes químiques del 4 d'abril» a Jan Shijún. Un portaveu de la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va assenyalar que l'acció militar dels EUA és «la resposta apropiada» a la «salvatge» agressió que va ser perpetrada per l'Exèrcit sirià contra civils.