Lluny de voler calmar els ànims, el govern d'Estats Units continua afegint tensió als fets ocorreguts aquesta setmana a Síria. En aquest sentit, l'ambaixadora dels EUA davant l'ONU, Nikki Haley, va confirmar ahir que Donald Trump estudia imposar noves sancions a Síria, així com també a Rússia i Iran pel seu suport al primer. Així mateix, Haley va assegurar que el president de Síria, Bashar-al Assad, ha d'abandonar el poder per obtenir una solució estable al país àrab, fet que suposaria un canvi de to en la política exterior de Washington.

«Si s'observen les seves accions, si mirem la situació, serà difícil veure un govern pacífic i estable amb Assad» va dir Haley en una entrevista amb la CNN. Aquest discurs suposa un distanciament amb declaracions anteriors d'ella mateixa i del secretari d'Estat, Rex Tillerson, que asseguraven que un canvi de règim a Síria no era una prioritat pel Govern de Donald Trump. L'ambaixadora també va assegurar que la intel·ligència nord-americana té proves de l'autoria d'Al-Assad a l'atac amb armes químiques de la setmana passada, però que aquestes estan classificades.

Així mateix, el secretari del Tresor nord-americà, Steve Mnuchin, va anunciar que el seu país està preparant sancions contra Síria per l'atac amb armes químiques de dimarts passat, atac al que Estats Units va respondre amb míssils el dijous a la nit. «Anunciarem sancions addicionals a Síria com a part dels nostres esforços continus per frenar aquest tipus d'accions» va comunicar Mnuchin en una breu trobada amb la premsa. El secretari no va aportar detalls sobre quin tipus de sancions s'anunciaran, però va avançar que aquestes seguiran afectant les possibilitats del règim del líder sirià, Bashar al-Assad, de realitzar negocis i transaccions a l'exterior. Mnuchin va afegir que les sancions són un instrument útil per pressionar el règim de Damasc i respondre a l'atac químic que va causar més de 80 morts.

D'altra banda, el president de Rússia, Vladimir Putin, i el líder iranià, Hasan Rohaní, van reiterar ahir la seva condemna a l'atac dels Estats Units, en una conversa telefònica que van mantenir a instàncies de Teheran. Els dos líders també van subratllar la importància de mantenir una estreta cooperació per impulsar una solució política al conflicte armat sirià.