Estats Units ha ordenat mobilitzar el portaavions USS Carl Vinson i el seu grup d'atac cap a aigües properes a Corea del Nord, com a mostra de força davant les provocacions del règim de Kim Jong-un. Fonts del Pentàgon van confirmar ahir a la cadena CNN, que el cap del Comando del Pacífic, l'almirall Harry Harris, va ordenar mobilitzar el portavions de la classe Nimitz i anul·lar la visita que tenia prevista a Austràlia, redirigint-lo cap a aigües properes a Corea del Nord.

Fonts de Defensa del govern nord-americà asseguren que aquests moviments són la resposta a les noves provocacions del règim comunista de Corea del Nord, que recentment va realitzar un assaig d'un míssil de mig abast, així com també ha estat fent proves amb motors de míssils. No obstant això, no és estrany que els Estats Units realitzin desplegaments de portaavions de propulsió nuclear a altres zones com a mostra de força o per precaució davant una possible crisi.

El canvi de rumb del portaavions es produeix després que el president Donald Trump es reunís a Florida amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, i ambdós discutissin sobre la necessitat d'evitar noves provocacions de Pyongyang, aliat de Pequín.