El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat aquest diumenge la mort de la militant i exministra Carme Chacón: "Per desgràcia, el seu cor ha fallat, però mai li va fallar el seu coratge i convicció".

En declaracions als mitjans a la seu del partit, ha destacat que és un dia especialment trist per al PSC perquè es perd a una militant "compromesa amb els ideals socialistes".

"La recordarem sempre com a militant, persona de conviccions, valenta i sempre defensant les seves idees", com va demostrar en disputar la Secretaria General del PSOE a Alfredo Pérez Rubalcaba, ha recordat.

També s'ha referit a l'exlíder del PSC al Congrés dels Diputats com "la primera dona ministra de Defensa, la que passava revista embarassada del seu fill Miquel", a qui ha volgut enviar un especial condol.

El líder socialista ha agraït la multitud de suports rebuts; des del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, al del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, passant per líders polítics, sindicals i associatius.

"Ella no deixava ningú indiferent. Sempre ha estat en tots els combats com a militant d'una sola peça", ha valorat, i ha agraït el valor i el coratge amb el qual sempre va defensar els seus ideals.

Iceta ha arribat a la seu acompanyat de la líder del PSC al Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i del secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, tots ells visiblement compungits.

El PSC ha cancel·lat la seva agenda d'aquest dilluns i reunirà la seva executiva al matí: Iceta atendrà als mitjans després de la trobada i oferirà més detalls dels actes de comiat de Chacón.