Els precandidats a les primàries del PSOE Pedro Sánchez (ex-secretari general de la formació) i Patxi López (exlehendakari) van celebrar ahir dos actes amb militants a la Comunitat de Madrid. Des de la localitat madrilenya de Los Santos de la Humosa, Pedro Sánchez va reclamar als militants que no s'aferrin al passat, ja que qui ho fa, «no conquistarà el futur», en referència a «algunes fotografies de gent il·lustre que donen suport a altres candidatures». «No cal aferrar-se al passat. No cal conquerir el passat, cal fer-ho amb el futur», va afegir.

Així mateix, Sánchez va dir que la política espanyola ha canviat i per això els militants han de decidir sobre les «grans qüestions». «L'Espanya de fa 35 anys no és la d'ara i les velles solucions d'abans ja no serveixen», va advertir. Sobre aquest assumpte, l'aspirant a la Secretaria General va explicar que el partit ha d'entendre que en tres anys ha canviat el «sistema polític espanyol» i per això la formació ha d'actualitzar-se. «Cal evolucionar, canviar per ser del segle XXI i no del segle XX», va concloure.

Per altra banda, el precandidat a la secretaria general del PSOE Patxi López va dir ahir que el partit està «dividit», especialment després de l'«espectacle» del Comitè Federal del primer d'octubre, i va cridar a deixar les «trifulgues» i consolidar-se com a «alternativa» que combati la política de la dreta.

Així es va manifestar López en un debat amb prop de 150 militants a la localitat madrilenya de Soto del Real, on va posar èmfasi que aquest procés de primàries s'ha de centrar a promoure la «unitat» i la «definició» del projecte de «socialisme exigent» a Espanya, des del qual «tornar a generar il·lusió i esperança», va conloure López.