El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va demanar a les autoritats franceses que autoritzin la Guàrdia Civil a accedir a l'arsenal d'armes que ETA va lliurar dissabte passat al país gal per tal d'aclarir els atemptats sense resoldre de la banda. Velasco ha cursat una comissió rogatòria a França perquè li doni informació sobre les 120 armes de foc, 3 tones d'explosius i diversos milers de municions i detonadors trobats en els vuit amagatalls la ubicació dels quals dissabte ETA va facilitar a la policia francesa.

En aquest document, demana a les autoritats d'aquest país que autoritzin la Guàrdia Civil a accedir a les armes i efectes lliurats per ETA, així com als futurs informes pericials balístics, explosius, d'empremtes dactilars, restes biològiques i d'ADN que les autoritats franceses poguessin realitzar sobre les referides armes i efectes. Velasco ha cursat aquesta petició amb la finalitat d'obtenir proves de cara a aclarir els diferents atemptats d'ETA comesos a territori espanyol que estan pendents de resoldre (224 amb 297 morts).

Ho ha fet dins de les diligències prèvies que va incoar divendres passat per delictes de terrorisme dels articles 571 i 572 del Codi Penal i en virtut d'un ofici que va cursar la Direcció Adjunta de la Guàrdia Civil sol·licitant-ho. La comissió rogatòria s'ha enviat a l'autoritat judicial francesa competent tenint en compte la cooperació jurídica entre estats membres de la Unió Europea i de conformitat amb el conveni europeu d'assistència judicial en matèria penal.