Una pàgina web en la qual els britànics podien registrar-se per votar al referèndum europeu del 23 de juny va poder ser atacada per hackers estrangers abans del plebiscit, segons un comitè del Parlament. El web titulat «registrar-se per votar» es va col·lapsar el 7 de juny de l'any passat poc abans que acabés el termini perquè els britànics incorporessin les seves dades per a la consulta.

En el seu moment, el Govern britànic i els encarregats d'administrar la pàgina havien relacionat el col·lapse amb un elevat interès per votar, després d'un important debat televisiu sobre la permanència o sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE). Els diputats del Comitè d'Administració Pública de la Cambra dels Comuns van assenyalar en un informe que no descarten que el web fos objectiu d'un atac estranger, sense especificar el seu origen.

El president del comitè, el conservador Bernard Jenkin, va explicar que no hi ha proves clares d'un atac cibernètic, però va destacar que la caiguda de la pàgina va poder ser provocada per l'ús de bonets (xarxa de robots informàtics que s'executen de manera automàtica i l'artífex dels quals pot controlar els ordinadors o servidors infectats de forma remota). Després del col·lapse de la pàgina, el llavors primer ministre britànic, David Cameron, va decidir estendre el termini per registrar-se.

Aquestes revelacions surten a la llum després de la polèmica pels suposats atacs cibernètics de Rússia durant la campanya per a les eleccions presidencials de l'any passat als Estats Units.

L'esmentat comitè parlamentari britànic va demanar al Govern que instal·li un nou centre de seguretat cibernètica per vigilar possibles atacs en futurs plebiscits o eleccions britàniques, sobretot si hi ha intents d'estrangers per influir en l'opinió pública i alterar el procés democràtic. L'informe parlamentari destaca que per als EUA i el Regne Unit, un atac cibernètic està basat principalment en una qüestió tècnica o de xarxa informàtica.