Un nen de deu anys va morir després de patir un accident quan entrenava per al Campionat d'Astúries de karts al circuit Fernando Alonso. El menor, G.B., nascut a Medina de Pomar (Burgos), va patir un accident dissabte a la tarda quan el vehicle que conduïa va impactar amb un altre kart a les sessions preparatòries de la prova, que s'havia de celebrar ahir i que va ser suspesa.

Després de ser atès pels serveis d'emergències al circuit, ubicat al municipi asturià de Llanera, el menor va ser evacuat en una ambulància a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, a Oviedo, on va morir de matinada.

La Federació d'Automobilisme del Principat i la Fundació Circuit i Museu Fernando Alonso van assegurar que els entrenaments per a la prova de kàrting en què es va produir l'accident tenien totes les mesures de seguretat.

En un comunicat conjunt, tant la Federació com els responsables del circuit van assegurar que el comportament de les assistències i dels serveis sanitaris presents «va ser exemplar, així com la posada en marxa de tots els protocols d'emergència».

A més, van incidir que, malgrat que es tractava d'uns entrenaments privats de cara a la segona prova del Campionat d'Astúries, «el circuit comptava amb totes les mesures de seguretat pertinents com si d'una prova oficial es tractés». Així mateix van transmetre el seu condol a la família i amics del pilot mort i van mostrar el seu agraïment a tota la família de l'automobilisme.