La campanya electoral del candidat socioliberal a la presidència francesa, Emmanuel Macron, va ser piratejada pel grup de hackers russos Pawn Storm, segons un informe de la companyia de seguretat informàtica Trend Micro. Pawn Storm, més conegut com Fancy Bear, és el mateix grup que va ser acusat de ciberatacs contra la candidata demòcrata a les presidencials als Estats Units, Hillary Clinton.

Entre mitjans de març i mitjans d'abril, el grup va crear quatre noms de dominis similars als de l'equip d'En Marxa, el moviment al voltant del qual Macron ha articulat la seva candidatura. Segons l'empresa japonesa Trend Micro, els hackers van intentar robar dades personals o d'identificació a través de l'enviament de correus fraudulents i també tenien com a objectiu infectar ordinadors. L'equip de Macron ja va anunciar al febrer haver patit «centenars, fins i tot milers de ciberatacs procedents de les fronteres russes», i ahir va dir no estar sorprès per les conclusions d'aquest informe.

Paral·lelament,Macron i la ultradretana Marine Le Pen van reprendre a ritmes diferents seva carrera cap a la Presidència de França. Amb menys a perdre que el seu rival, considerat el clar favorit, la líder ultradretana va ser la primera a reprendre la campanya en un intent de no perdre temps per allargar la seva base electoral i convèncer els que l'associen amb el radicalisme i la intolerància. Le Pen va apostar per «la França que s'aixeca aviat, la França que treballa i la que voldria treballar».

Macron va criticar «el projecte de brutalitat i d'odi» que encarna Le Pen i, en resposta a François Hollande, va considerar que la contesa presidencial no està «guanyada». Així mateix, va lamentar que Jean-Luc Mélenchon no li oferís el seu suport al final de la primera volta.