Els tres muntanyencs de Zamora als que buscaven des de dilluns a la nit a Picos de Europa agents del Grup de Rescat i Intervenció a Muntanya (Greim) de Potes (Cantàbria) van ser trobats sense vida, van informar des de l'Agrupació Muntanyenca Zamorana, a la qual pertanyien les víctimes. Un dels morts és l'expresident de l'Agrupació Muntanyenca Zamorana, Fernando Casquero, de 46 anys, que feia la ruta amb dos joves de 19 i 21 anys, que malgrat la seva edat feia anys que estaven en aquesta entitat i també tenien experiència en muntanya i escalada.

La mort es va produir per un accident en caure mentre estaven lligats a una mateixa corda quan escalaven al massís oriental dels Picos de Europa, segons van detallar fonts de l'Agrupació Muntanyenca Zamorana. El president, José Tomás Santiago Pérez, va assenyalar que tot i que Fernando Casquero era un muntanyenc prudent i «totalment conscient d'on estava» sempre hi ha un risc mínim en una ruta de muntanya. «El risc hi és però estaven fent el que els agradava», va afegir el màxim responsable de l'Agrupació Muntanyenca Zamorana, que va mostrar la «desolació» de tots els integrants per aquesta terrible desgràcia.

El muntanyenc més experimentat havia estat president de l'agrupació entre els anys 1906 i 2000, mentre que els altres dos havien tingut «una progressió fantàstica» com a muntanyencs de l'agrupació, va detallar Santiago Pérez, que va atribuir els fets a «la mala sort».

Condicions adverses

La Guàrdia Civil va aconseguir localitzar els cossos sense vida cap a les sis de la tarda tot i les condicions meteorològiques adverses i la boira, fet que va obligar a perllongar fins a avui el rescat dels cadàvers.

Fins a la seu de l'agrupació muntanyenca es van acostar amics dels morts i membres de l'agrupació que van expressar el seu condol pel que ha passat, així com un psicòleg de la Junta de Castella i Lleó.

Les banderes onegen a mig pal des d'ahir a la tarda a l'Ajuntament de Zamora i la comissaria de la Policia Municipal per la mort dels tres muntanyencs a la zona oriental de Picos de Europa.