La Guàrdia Civil investiga si un nen de 12 anys va agredir sexualment un company de classe, de la mateixa edat, a Balsicas (Múrcia). Els fets van sortir a la llum poc abans de les vacances de Setmana Santa i va ser la mare de la víctima qui va donar la veu d'alarma. La dona va començar a alertar-se perquè el seu fill es negava a que el toqués o a dutxar-se. Finalment, el menor va relatar l'episodi que havia viscut, presumptament a mans del seu company, a les instal·lacions del col·legi.

La mare es va posar llavors en contacte amb els responsables del centre, als quals va comunicar el que el seu fill li havia confessat. Van ser els mateixos directius del col·legi els que van posar la denúncia davant la Guàrdia Civil, que va començar les indagacions per intentar aclarir què havia passat. L'agressió hauria consistit en una penetració anal.

La víctima, d'origen magribí, es troba en bon estat de salut físic, i ara es tractaria d'aclarir si l'agressió va tenir lloc més d'una vegada o es va tractar només d'un episodi.

La Fiscalia, després d'estudiar el cas, podria denunciar el cas als Serveis Socials, encara que en cap moment es pot actuar contra el menor perquè judicialment no és responsable. Des de l'entorn de la víctima podrien demandar els pares del presumpte agressor per la via civil.

La Llei Orgànica 5/2000 que regula la responsabilitat penal dels menors estableix que els menors de 14 anys no són responsables criminalment.