La candidata ultradretana a la Presidència francesa, Marine Le Pen, va demanar el vot als electors de Jean-Luc Mélenchon per frenar el «perill» que, segons la seva opinió, representa el seu rival a la segona volta del 7 de maig, el socioliberal Emmanuel Macron. «Posem les nostres divergències de costat. Tindrem temps després de les eleccions de reprendre les discussions sobre els temes de fons. Lluitem avui contra aquest punt decisiu. No és possible deixar a Macron els comandaments de França», va afirmar en un vídeo penjat al seu compte de la xarxa social Twitter.

Le Pen va respondre a l'entrenador del Reial Madrid, Zinedine Zidane, que s'havia pronunciat en contra de la seva candidatura, que no li sorprèn la seva postura «amb el que guanya». «Suposo que Zidedine Zidane té prou capital financer, per això li interessa que guanyi Macron les eleccions i guardar la riquesa que ha obtingut gràcies al seu talent», va afirmar la candidata ultradretana.

Per part seva, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va expressar la seva esperança que Macron guanyi la segona volta de les eleccions franceses i «es converteixi en un president fort». Merkel va destacar que l'amistat germano-francesa «és irrenunciable per a tots dos països, però sobretot també per a la Unió Europea (UE)».

Paral·lelament, el ministre francès d'Exteriors, Jean-Marc Ayrault, va explicar que dona suport a l'elecció del candidat socioliberal a la Presidència a la segona volta dels comicis per evitar la «catàstrofe» d'una victòria de la ultradretana Marine Le Pen.

«Per a la segona volta he donat el meu suport clarament a Macron, per dir no a Le Pen», va dir Ayrault, tot afegint que la formació de la líder ultradretana, el Front Nacional (FN), és «el partit antieuropa». «Le Pen seria una catàstrofe per a França i per a Europa; fins a aquest punt és important França per a Europa», va comentar.

A més, va considerar que Le Pen «no aporta cap solució als problemes dels francesos, res en absolut», i alhora va alertar que «sortir de l'euro, d'Europa, seria dramàtic per a França».